Posjet kluba Žabica

Objava: 16.04.2019

Gospodine vodi me svojom čvrstom rukom

 

  Dana 15.04.2019. u posjet našoj župi došli su članovi kluba „Žabica“- udruga osoba s intelektualnim teškoćama grada Siska. Dočekao ih je prečasni župnik Marko Karača i članovi HKDPD-a. Ušli smo u crkvu i već na vratima se osjetio radosni trenutak susreta starih prijatelja.

  Divno i teško je gledati kako vas s veseljem i iskrenošću pozdravljaju ta djeca, a oči im se sjaje kao upaljene svijeće u sumraku. Na samom ulazu osjeća se žamor. Svi bi htjeli uroniti prste u Svetu Vodu i prekrižiti se, a nekima je za to potrebna pomoć koju im pružaju gospođa Vesna i Jelena.

  Slavili smo Svetu Misu koju je predslovio prečasni župnik Marko.

  Smješkali su se kad ih je župnik posebno pozdravljao, a iza toga pažljivo pratili tijek Sv. Mise.

  Molimo usrdno, zajedno, puni ljubavi i sreće. Molitva je to iz duše, ranjene duše  ali duše pune emocija, ljubavi za ovaj svijet, a još veće ljubavi prema dragom Bogu.

  Jedno sam shvatila gledajući tu djecu, ljude koji tako pažljivo slušaju Riječ Božju, koji upijaju svaku riječ koju je izgovorio prečasni župnik. Vidjela sam kako su njihove duše čiste, a misli upućene prema dragom Bogu kojeg molimo da život ove djece učini što bezbolnijim kako bi lakše nosili svoj križ i da im mi u tome, koliko možemo, pomognemo.

  Poslije Svete Mise slijedilo je druženje u Pastoralnom centru. Članovi društva pripremili su kolače, čestitke, pisanice i druge slastice, župnik je svima podijelio uskrsni broj našeg župnog list „Križ ljubavi“, a gospođi Vesni i Jeleni uručio je kao poklon knjigu.

  Veseli, razdragani i uzbuđeni uzimaju čestitke, traže sličice, pisanice ali svi su najviše navalili na kolače i pripremljene slastice, i to najviše na kolače gospođe Marije pa je posuda s kiflicama i buhtlima bila začas prazna.

  Razgovor je veseo pa se čuju pitanja: „Mogu li uzeti ovo?“, „Kako ste vi?“, ali se čuju i ove rečenice: „Baš nam je lijepo.“, „Opet ćemo doći.“.

  Teško se rastajemo i pri kraju susreta prigodne poklone gosti uručuju prečasnom župniku Marku i članovima društva.

  Hvala gospođi Vesni Gašparić, tajnici Saveza udruge osoba s invaliditetom grada Siska, i gospođi Jeleni Agarević Pranić, voditeljici kluba „Žabica“.

  Hvala našem prečasnom župniku Marku koji je slaveći Svetu Misu s nama uveličao ovaj preduskrsni susret. Hvala gostima, čs Mihaeli, gospođi Mariji na slikanju te članovima društva i svima upućujemo ovu čestitku:

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs, naš najveći blagdan.

Hvala Gospodinu što nam je dao svog sina, dragog nam Isusa,

da nas oslobodi grijeha i da nam da snage da idemo putem Krista jer je On naš pravi

PUT-ISTINA-ŽIVOT.

 

Anica Potkonjak