MLADI

Objava: 19.11.2015

Svi govore da na mladima svijet ostaje. Sveti papa Ivan Pavao II. rekao je mladima: „Ne bojte se biti sveci novog tisućljeća!“

Mi, mladi katedralne župe Uzvišenja svetog Križa živimo u tom novom tisućljeću i ne bojimo se biti svecima o kojima je Papa govorio.

Zajednica mladih dugi niz godina okuplja se u pastoralnom centru župe. Prvi među njima su sada već roditelji mladih koji sada u istom prostoru svjedoče da vjera, radost i mladost mogu ići ruku pod ruku.

Jednom tjedno okupljamo se i zajedno sa našim duhovnim pastirom provodimo vrijeme razgovarajući o duhovnim stvarima, pogledamo zanimljiv film, igramo društvene igre natječući se tko će biti brži, bolji, zanimljiviji i iskreniji – prijatelj! :)

Neki misle da oni koji odlaze u crkvu samo kleče pred oltarima i mole nebrojene krunice, no, to ipak nije tako!

Idemo i na izlete, idemo zajedno u grad, slavimo rođendane – pa i onaj najveći – Božić ;), čestitamo onima koji su diplomirali, glumimo statiste onima koji se zaručuju, i svugdje gdje idemo nosimo radost u srcu. Radimo zajedno pomažući na župi kada treba, suradnici smo u raznim župnim skupinama, a najdraže nam je upoznavati nove prijatelje.

Istina je da nam je ponekad i teško zbog učenja, obitelji, ljubavi uzvraćenih i onih ne uzvraćenih, ali u zajedništvu sve je lakše.

I zato – nemoj gubiti vrijeme i nemoj nam vjerovati na riječ - dođi, vidi, provedi vrijeme s nama i procijeni sam i sama!